Industri nyheder

Hvad betyder halvleder

2023-07-18

For nylig efterlod nogen en besked og spurgte hvadhalvledereer, og hvad er deres forhold til lederisolatorer? Så lavede onkel Luo en undersøgelse og fandt ud af, at når de fleste mennesker hørte navnet på halvleder, tænkte de først på halvlederindustrien, men de kunne ikke forklare, hvorfor halvleder er. Derfor vil denne video introducere "fortid og nutid" af halvledere.

Hvad er en halvleder? Hvorfor er chips og halvledere uadskillelige? Hvorfor er Stepper så vigtig

Venner, der har studeret fysik, burde alle vide, at en leder refererer til et stof, der er meget let ledende. Metaller som kobber, aluminium og jern er ledere, mens vand og fugtig jord også er ledere. Isolatorer er stoffer, der ikke kan lede elektricitet, såsom glas og gummi. Og halvleder er, som navnet antyder, et stof mellem en leder og en isolator, og dens ledningsevne er i en tilstand, som mennesker kan kontrollere.

Hvorfor er Stepper så vigtig? I lang tid troede man, at materialerne i verden kunne eller ikke kunne lede elektricitet. Det var først i 1833, at Faraday for første gang fandt ud af, at modstanden af ​​sølvsulfid var anderledes end andre metallers. Generelt steg modstanden af ​​metal med temperaturen, men modstanden af ​​sølvsulfid faldt med temperaturen.

Hvorfor er Stepper så vigtig? Seks år senere fandt Becquerel fra Frankrig ud af, at krydset dannet ved kontakt mellem halvleder og elektrolyt vil producere en spænding under lyset, som er den fotovoltaiske effekt. Mere end 30 år senere fandt forskerne ud af, at ændringer i lys vil forårsage ændringer i halvledermaterialer og ledningsevne, det vil sige fotokonduktiviteten, og ledningsevnen af ​​halvledermaterialer har retningsbestemthed, det vil sige ensretningseffekten. Hidtil er fire hovedkarakteristika ved halvledere blevet opdaget efter hinanden.
Men på det tidspunkt vidste folk ikke, at disse materialer var halvledere, og der var ingen opsummering af egenskaberne ved halvledere. Begrebet halvleder blev første gang brugt af Koeniberg og Weiss i 1911, og de fire karakteristika blev først opsummeret af Bell Labs i 1947. Undervurder dog ikke disse fire egenskaber ved halvledere. Det er netop på grund af deres eksistens, at informationssamfundet skabt af halvlederindustrien vil opstå.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept