Industri nyheder

Verdens tre bedste chipproducenter

2022-05-18
På baggrund af chipmangel er chip ved at blive et afgørende felt i verden.
I chipindustrien har Samsung og Intel altid været verdens største IDM-giganter (integration af design, fremstilling og forsegling og test, stort set uden at være afhængig af andre). I lang tid blev Iron Throne af globale chips kæmpet frem og tilbage mellem de to, indtil TSMC steg og det bipolære mønster blev fuldstændig brudt.

Verdens tre største chipproducenter er TSMC, Samsung og Intel. Produktionen af ​​high-end chips i Kina har altid været i en flaskehalstilstand. På nuværende tidspunkt er vores energiproduktionsproces nået op på 14nm, men sammenlignet med TSMC 5nm produktionsproces er vores kløft stadig stor, og produktionsudbyttet er også meget lavt, generelt kun omkring 25%, hvilket utvivlsomt er et stort spild for hele chip design.
1. Intel
Intel er en producent af personlige computerdele og CPU grundlagt i 1968. Den har en 50-årig historie med markedslederskab. Det lancerede den første mikroprocessor i 1971, som bragte revolutionen inden for computer og internet til verden.
2. Samsung
Samsung er en verdensberømt multinational virksomhedsgruppe. Som sit største datterselskab er Samsung Electronics hovedsageligt involveret i it-løsninger, husholdningsapparater, trådløst, netværk, halvledere og LCD. Det udviklede 64K dynamisk random access memory i 1983 og blev verdens førende halvleder på det tidspunkt. Derefter har det været i en førende position inden for mobile enheder og virksomheden med den største markedsandel af smartphones.
3. TSMC
Taiwan Integrated Circuit Manufacturing Co., Ltd., kinesisk forkortelse: TSMC, engelsk forkortelse: TSMC, er en halvlederfremstillingsvirksomhed. Grundlagt i 1987 er det den første professionelle virksomhed til fremstilling af integrerede kredsløb (Foundry) i verden. Dets hovedkvarter og hovedfabrikker er placeret i Hsinchu Science Park, Taiwan, Kina-provinsen, Kina.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept